Mataró rebutja la violència masclista i demana més eines per lluitar-hi

DI rebuig violància masclista
Mataró rebutja la violència masclista i demana més eines per lluitar-hi

La Junta de Portaveus ha aprovat una Declaració Institucional en què rebutja la violència masclista i demana més recursos per combatre-la. Una DI presentada pels dos partits del govern, PSC i En Comú Podem, en motiu del Dia Internacional Contra la Violència Vers les Dones que tindrà lloc el proper 25 de novembre. Entre els acords, hi figura demanar al govern de l’Estat que segueixi impulsant mesures del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere o que el Congrés dels Diputats i el Senat aprovin els Pressupostos Generals que inclouen un augment de les partides destinades a lluitar contra la violència masclista. La DI ha estat aprovada amb els vots favorables dels grups proposants amb el suport d’ERC-MES i Junts per Mataró. Ciutadans s’hi ha abstingut.

Precisament la posició del grup liderat per Cristina Sancho ha generat controvèrsia.  El portaveu dels socialistes, Xesco Gomar, ha assegurat que la posició de Ciutadans s’apropa a la de Vox. La portaveu de Ciutadans ha explicat que el llenguatge "populista i d'esquerres" utilitzat en la DI ha fet que no hi votessin a favor. 

Tot i haver-hi votat favorablement, per a Junts per Mataró s’ha perdut una oportunitat per incloure a la Declaració Institucional tot el que ha de millorar l’Estat espanyol per lluitar la violència de gènere. La regidora de Junts per Mataró Isabel Martínez detalla, entre d’altres, que s’ha d’actualitzar el VioGén, el sistema que determina el grau de protecció de les víctimes, o incrementar la coeducació.

Durant el 2019, 49 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles. Des del 2003, en són 1.024.

Informa: S.Ruiz