Mataró participa en el pla estratègic metropolità post covid-19

Aujntament de Barcelona

L'Ajuntament de Mataró treballa en la incorporació de la ciutat al Pla Estratègic Metropolità Barcelona, el PEMB, de cara a l'elaboració d'un nou pla estratègic que estarà vinculat, per primer cop, a la regió metropolitana i amb horitzó 2030. Concretament, el procés "Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030", és un pla per recosir el futur del territori metropolità després de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19 amb la mirada posada en el llarg termini: el 2030.

L'alcalde, David Bote, ha pres part avui a la reunió d'alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats de la regió metropolitana, com ara Sabadell i Granollers a més de Mataró. Segons Bote, les oportunitats però també les problemàtiques de Mataró s'han de mirar des del punt de vista de les interaccions de les grans ciutats metropolitanes, sobretot pel factor determinant que suposa la ciutat de Barcelona. Aspectes com la seguretat, requereixen aquest enfocament. Per a Bote s'ha d'establir unes connexions entre diferents nodes, les grans ciutats, i un node principal que és Barcelona per evitar diu "diferències entre municipis".

La trobada ha tingut lloc aquest matí a l'Ajuntament de Barcelona i també ha comptat amb una sessió tècnica explicar el procés d'elaboració del pla "Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030", el primer pla per la metròpoli dels 5 milions per recosir el futur post COVID-19.

Informa: O.Debat