Mataró obre un procés participatiu per preservar la posidònia

L’Ajuntament, de la mà de la Diputació, la Generalitat, entitats i ciutadania, treballen un Pla d’Acció per divulgar la riquesa del fons marí de la costa mataronina

L’Ajuntament treballa en l’elaboració d’una estratègia per protegir les praderies de posidònia de Mataró. Un pla d’acció que comença amb un procés de participació que vol fomentar el debat i concretar actuacions de forma conjunta en la gestió del fons marí i ciutadania. El consistori compta amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona, la Generalitat i l’entitat Posidònia 2021 per elaborar aquest pla, que té com a objectiu protegir i fer divulgació de l’Alguer de Mataró, tal i com explica el regidor de Sostenibilitat i Transició Ecològica, Xesco Gomar.

Les Costes del Maresme, que inclouen la de Mataró, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt, presenten un espai marí amb un gran interès de conservació. Tant és així que el 2014 aquestes més de 2.900 hectàrees van ser declarades Zona d’Especial Conservació per la presència dels alguers de posidònia i els fons marins rocosos i concrecions biogèniques. Però són hàbitats molt sensibles a l’activitat humana. 

El procés participatiu s’estructura en dues fases. En la primera fase, del 5 al 30 d’abril, es podran presentar propostes d’actuacions i esmenes o millores al document de diagnosi de l’espai. Pel que fa a la segona fase, prevista de l’1 al 30 de juliol, s’obrirà un període per la discussió i recollida d’aportacions per complementar les propostes acordades. Finalment, s’ha programat la Fase de retorn, del 20 de setembre al 8 d’octubre, per traslladar als participants el resultat final del procés. Ja es pot accedir al procés participatiu a la plataforma Decidim Mataró.

Informa: C.Sánchez