Mataró no ha superat l’índex de contaminació atmosfèrica en tot el 2017

La ciutat de Mataró no hauria superat l’índex de contaminació atmosfèrica en tot l’exercici de l’any anterior, segons ha anunciat el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, en la sessió pública prèvia al Ple Municipal: l’Audiència. La resposta ha arribat després que una ciutadana mataronina, Rosa Roca, demanés explicacions sobre la contaminació de l’aire assegurant que en els darrers dies ha estat “Irrespirable”.

El regidor Jerez ha contestat posant aquest índex de contaminació sobre la taula. Un índex que encara no s’ha traslladat als grups municipals del consistori i en el que assegura que consten diferents ciutats catalanes. Segons Jerez, la ciutat de Mataró és una de les poques poblacions que no ha superat en cap dels dies del 2017 aquest indicatiu.

Des del govern s’ha afegit que les olors fortes a sabó o polsim no tenen perquè arribar directament de la Planta de Tractament de Residus, tal i com afirmava la sol·licitant d’informació, sinó que pot ser des de la Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), gestionada directament pel Consell Comarcal del Maresme.

Informa: M.Gómez