Mataró mantindrà les platges obertes per la revetlla de Sant Joan

Durant la revetlla, es desplegarà un dispositiu policial específic que vetllarà per la seguretat i restringirà la circulació al passeig Marítim

Les platges de Mataró estaran obertes durant la revetlla de Sant Joan. La decisió s’ha fet oficial aquesta tarda per part del consistori de la ciutat. L’Ajuntament justifica la mesura al·legant que la ciutat fa setmanes que se situa en risc moderat de rebrot, una situació epidemiològica que permetrà no haver de tancar les platges per Sant Joan i recuperar així, part de l’esperit d’aquesta nit.

Com és habitual, durant aquella nit es desplegarà un dispositiu policial específic que vetllarà per la seguretat de la ciutadania i que, a més, restringirà la circulació al passeig Marítim.  

L’obertura de les platges per aquesta data tan assenyalada ja es va posar sobre la taula dilluns de la setmana passada, dia en el qual es va reunir el Comitè d’Emergències de la ciutat. En aquell moment però, es va optar per ajornar la decisió per la falta de pronunciament del Procicat. El dijous d’aquella mateixa setmana, el Procicat va recomanar que des dels Ajuntaments es controlés l’accés per evitar aglomeracions a les platges en el cas d’autoritzar obrir-les. Protecció Civil, per la seva banda, va recomanar tancar-les en el cas de no poder garantir el control d’aforament.

La primera gran ciutat del país en pronunciar-se al respecte va ser Barcelona. En el seu cas va optar per obrir les platges prohibint l’entrada de begudes alcohòliques, tendes de campanya o aparells musicals. Mataró doncs, s’uneix a la llista de municipis que permetrà la celebració de la revetlla de Sant Joan a les seves platges. Una decisió que ha anunciat just el dia que el Procicat ha ampliat el nombre de persones que es poden reunir en trobades socials.

Informa: L.Sanmiquel