Mataró limitarà a 30 km/h la majoria de carrers de la ciutat

Sota el títol "Mataró ciutat 30", a partir de la setmana vinent, es limitarà la velocitat de la majoria de vies de la ciutat. Ho ha explicat el regidor de mobilitat Juan Carlos Jerez durant el ple d'aquest dijous a partir d'una pregunta d'ERC-MES

Imatge: Mataró Audiovisual

Mataró començarà a aplicar límits de velocitat en gran part de les vies de la ciutat en els pròxims dies. Ho farà d'acord amb el reglament general de circulació, que planteja per al pròxim 11 de maig límits de velocitat en vies urbanes i travesseres i seguint la línia de la nova ordenança de mobilitat que s'ha d'aprovar el pròxim 20 de maig. En aquest sentit es limitarà la velocitat a 20 km/h en vies que tinguin la calçada i la borera al mateix nivell, mentre que en les vies d'un únic carril per sentit de circulació, que són la majoria, la velocitat quedarà limitada als 30 km/h. Les vies de dos o més carrils per sentit de circulació, que en el cas de Mataró serien la Via Europa, Camí de la Geganta, Ronda O'Donnell o Ronda Prim, entre d'altres, seguiran amb la limitació de 50 km/h. Per fer assegurar el compliment de la nova limitació i sota el títol "Mataró ciutat 30" es portaran a terme accions complementàries com revisar la senyalització, regular els semàfors per adaptar-los a la nova normativa o instal·lar radars pedagògics, que després podran ser sancionadors, en vials que passaran dels 50 km/h als 30. Així ho va explicar durant el ple d'aquest passat dijous el regidor de Mobilitat Juan Carlos Jerez a partir d'un prec fet per ERC-MES.

El prec d'ERC-MES el va formular la regidora Teresa Navarro i feia referència a diverses queixes rebudes per la formació en relació amb la falsa sensació de seguretat d'algunes cruïlles de la ciutat, sobretot en aquells punts on el pas de vianants es troben aixecats. Posa com a exemple els passos del carrer hospital des del Camí Ral al carrer Sant Bonaventura, on tot i la limitació de velocitat del carrer no es respecta i s'hi donen situacions de perillositat. En aquest sentit demanava fer complir la limitació dels 30 km/h per evitar aquestes situacions.

Jerez va afegir que en els pròxims dies els diferents grups municipals rebran la proposta de com quedarà regulada la velocitat en els diferents carrers de la ciutat.

Informa: A.Gual