'Mataró per la democràcia' es constitueix per defensar el refèrendum

Mataró per la democràcia. Aquesta és la proposta encapçalada pels grups del PDeCAT, Esquerra Republicana, la CUP i VOLEMataró amb la col·laboració d’Òmnium Maresme i l’ANC. Una organització de polítics i ciutadans que s’ha constituït per defensar del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre a Mataró, segons defineixen ells mateixos, amb l’objectiu de fer realitat la lluita independentista.

En la roda de premsa de presentació, duta a terme aquesta tarda, Francesc Teixidó, regidor d’ERC va assegurar que Mataró ha perdut la por i va aconseguir votar diumenge. Va afegir que la ciutat és imparable i que, amb la força de la gent, s’aconseguirà defensar la democràcia. També Alfons Canela, president del PDeCAT va condemnar la manera d’actuar del govern espanyol i creu que cal seguir lluitant, perquè un poble que es comporta com el català, mai podrà ser vençut. Un exemple clar d’organització popular a falta del compromís de l’ajuntament, segons Juli Cuellar, malgrat la resolució a favor del referèndum que es va votar en l’últim ple. El regidor de la CUP creu que cal continuar endavant en la feina feta fins al moment.

Una crida a la “responsabilitat i a tenir el cap fred” a la que també s’ha afegit Montse Morón, de VOLEMataró, que vol que Europa insti al govern al diàleg. Mataró Per la Democràcia començarà a treballar motivada, segons diuen, per les 12.000 persones que hi havia a la manifestació d’ahir a la tarda per rebutjar la violència policial.

Informa: M.Gómez/ M. Rodríguez/ E.Andrés