Mataró ja compta amb un nou Pla Local d'Habitatge

El Pla Local d’Habitatge ja és una realitat. El document que detalla els objectius, estratègies i actuacions a desenvolupar en matèria d’habitatge a la ciutat pels propers 6 anys, inclou com a principals reptes la rehabilitació, la captació d’habitatge privat per al lloguer i la oportunitat de potenciar l’Oficina Local d’Habitatge.  De fet, des de l’Ajuntament de Mataró s’ha elaborat aquest document per garantir el dret a l’habitatge a tots els ciutadans, i entenent aquest com a un element de cohesió i integració, amb proximitat, transversalitat i lideratge local. El consistori mataroní valora molt positivament l’anàlisi elaborat en aquest Pla i recorda que ajudaria molt que hi hagués una modificació en la normativa estatal per regular els preus del lloguer.

El Pla se centra en disposar d’habitatges assequibles adequats a la capacitat econòmica de la població, evitar la pèrdua d’aquest i fer front a la pobresa energètica, millorar l’estat dels habitatges, protegir l’ús residencial, fomentar la bona convivència i reforçar el paper municipal en aquesta política d’habitatge.  A tot això se suma també que es reverteixi la segregació socioespecial i és per això que l’Ajuntament ja ha anunciat subvencions municipals per un import de 400 mil euros.

Una de les primeres accions que es porten a terme amb la posada en marxa d’aquest Pla Local d’Habitatge és la convocatòria del 2018 en ajudes a la rehabilitació d’edificis, la instal·lació d’ascensors i les obres de millora de l’eficiència energètica en blocs de pisos dels barris de Cerdanyola, Rocafonda i El Palau.

 

Informa: M.Gómez