Mataró intensificarà l'acompanyament psicològic i emocional durant la pandèmia

El Ple va acordar reforçar els programes de salut mental, ampliar i millorar l’accessibilitat dels recursos a disposició de la ciutadania i valorar la creació de grups de suport a joves

El ple per unanimitat va acordar ahir al vespre incidir en l'atenció que ofereix l'Ajuntament en matèria de salut psicològica i emocional a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. La proposta de resolució, presentada pel grup municipal d'Esquerra Republicana va voler posa en valor tot el que la ciutat ha fet fins al moment en aquest àmbit i va plantejar una bateria d'acords. En primer lloc mantenir i reforçar els programes de salut mental amb seu a Mataró, amb l'objectiu de fer arribar suport específic a les persones que més ho necessiten, ampliar els recursos a disposició de la ciutadania i millorar la seva accessibilitat reunint-ho tot en un sol web i valorar la creació de grups de suport emocional adreçats a joves en el marc dels plans integrals de Cerdanyola i Rocafonda.

Des del grup de govern, la regidora de Benestar Social, Laura Seijo, es va mostrar d'acord amb la proposta de resolució i agraïda que ERC-MES acceptés incorporar l'esmena que havia fet prèviament la seva formació com a condició per a la seva aprovació. En aquest sentit Seijo, va destacar la feina que s'ha estat fent "de forma intensiva" des de Benestar Social en aquest àmbit, des d'on s'ha fet acompanyament emocional individualitzat a persones vulnerables, s'han arribat a fer gairebé 4.000 trucades de suport a gent gran i s'ha tornat a posar en marxa la taula de salut mental.

La proposta de resolució va comptar amb suport unànime. Des de Junts per Mataró, el seu líder, Alfons Canela, es va mostrar a favor, tot i que va emplaçar al govern a explicar-se per l'augment poc significatiu de la partida de Serveis Socials en el primer esbós de pressupost facilitat. Per la seva banda, des de Ciutadans, Cristina Sancho va mostrar-se d'acord amb la proposta i va apuntar que el seu grup ja havia exposat al ple la necessitat de treballar en aquest àmbit durant la primera onada.

Aquesta va ser una de les dues propostes de resolució que va aprovar el Ple ordinari de gener. L'altre, va ser la presentada per Junts per Mataró en què es demanava que Mataró s'adherís a l'Associació de Municipis per l'Energia Pública.