Mataró farà una consulta sobre Monarquia o República

ple

Tal i com ha passat en altres municipis de l’estat, Mataró portarà a terme una consulta popular el proper 14 d’abril per votar a favor del manteniment de la monarquia a l’estat o la implantació de la III República.

La proposta la ha impulsat el partit Volem Mataró i ha estat aprovada en el ple del mes de gener amb el suport de CiU, Esquerra Mes, la CUP i la regidora no adscrita Sarai Martínez. La resta de partits, inclòs el PSC al govern, hi ha votat en contra.

La intenció és que Mataró es converteix en el primer municipi de Catalunya que convocarà una consulta popular perquè la població decideixi si vol viure sota una República o sota una Monarquia tot i que no és, en cap cas, de caràcter vinculant. Ho ha explicat la Portaveu de VoleMataró Motse Morón.

El text de VoleMataró també sol•licita l’adhesió de l’Ajuntament de Mataró a la Xarxa de Municipis per la Tercera República que està duent a terme aquesta iniciativa popular en altres comunitats espanyoles i municipis.

En total, més de 100.000 persones ja han participat en les consultes sobre monarquia o república. S’han realitzat a 23 barris i pobles, principalment de Madrid, i 18 universitats de tot l’estat.

Informa: O.Debat