Mataró facilita l’ampliació del parc públic d’habitatge

Un total d’un 30 per cent dels habitatges d’obra nova i de gran rehabilitacions, tant de venda com de lloguer, es destinarà a habitatge de protecció oficial. Així s’ha aprovat al Ple Municipal Ordinari d’octubre que ha considerat que cal aplicar les eines i la legislació disponible per fer front a la demanda d’habitatge de la ciutat. A proposta d’ERC-MES i ICV-EUiA amb el suport del grup municipal de VOLEMataró i les regidores no adscrites, aquesta iniciativa s’ha portat a debat al Saló de Sessions i ha compromès al govern a ajustar les modificacions legals oportunes en base a la Comissió d’Urbanisme de Barcelona, ciutat que ja ho ha tirat endavant.  

La part expositiva de la proposta recorda que a la ciutat s’estima que hi ha al voltant de 2.200 famílies amb necessitat urgent d’habitatge a Mataró i que el parc públic d’habitatge de lloguer és molt inferior. També asseguren que es calcula que al voltant del 10 per cent dels habitatges de la ciutat, prop de 4 mil, estan buits, i d’aquests, el 20 per cent són propietat de bancs i societats.

El grup municipal de la CUP ha demanat afegir una esmena a la proposta perquè l’Ajuntament de Mataró habiliti les vies necessàries per gestionar els habitatges de protecció oficial i fixar-ne els topalls màxims de venda i lloguer. La Proposta ha rebut el vot en contra del Partit Popular i Plataforma per Catalunya, que han titllat la iniciativa de no tenir res a veure amb l’habitatge públic.

Els tres regidors de Ciutadans s’han abstingut i la resta de formacions hi han votat a favor.

Informa: M.Gómez / C.Mora

Tags: