Mataró estudia les jubilacions anticipades de la policia

Mataró vol prendre mesures per evitar perjudicis als serveis de seguretat pública  a conseqüència de la jubilació anticipada dels policies locals. Un dret que tenen aquests agents després que el Govern de l’Estat acordés l’any 2017 iniciar aquests tràmits a petició de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i els sindicats representatius de la funció pública. La Junta de Portaveus local insisteix amb què els agents que es jubilin anticipadament puguin tenir cotitzacions addicionals progressives i, de fet, el Pressupost General de l’Estat per al 2018 ja estableix que el tipus de cotització addicional sigui del 10,60 per cent, dels quals un 8,84 per cent és un cost que assumeix l’administració. A aquesta despesa se suma que, a més a més de reduir els efectius policials, hi hagi un  increment dels costos socials dels nous policies que segueixen en servei actiu. Fet que reivindiquen des del govern socialista.

Frontalment en contra a aquesta demanda que fa l’Ajuntament de Mataró s’hi ha situat la formació de la CUP, que ha  acusat al govern socialista de manca de previsió.

L’Ajuntament també ha demanat al Govern de la Generalitat que faci una previsió davant la possible pèrdua d’efectius de les policies locals. Volen garantir que aquesta jubilació anticipada no comporti dèficits en la prestació dels serveis de seguretat al municipi.

 

Informa: M.Gómez