Mataró demana a la Generalitat més mesures per frenar la Covid-19

L’Ajuntament ha enviat a la Generalitat un informe que detalla la situació sobre la Covid-19 que viu aquests moments la capital del Maresme

Foto: Mataró Audiovisual

La corba de contagis a Mataró no para de créixer arribant a situar-se a nivells alarmants. És per això que des de l’Ajuntament s’ha realitzat un informe que analitza l’evolució de les dades epidemiològiques de la ciutat i s’ha enviat a la Generalitat. L’objectiu és demanar al govern català l’aplicació de més mesures que permetin contenir l’expansió del virus. Així ho explicava l’Alcalde de Mataró, David Bote, a la compareixença que s’ha produït aquest migdia.

Segons Bote, el toc de queda nocturn no és suficient per frenar la mobilitat i la interacció social dels ciutadans. Per aquest motiu, ha demanat que s’estudiï l’aplicació de mesures diürnes durant un període de 15 dies prorrogable. L’alcalde de Mataró ha volgut posar d’exemple algunes de les restriccions que s’han dut a terme en altres municipis que presentaven unes dades de la Covid-19 semblants a les de la capital maresmenca. Algunes d’aquestes han estat la limitació d’algunes activitats, la reducció d’aforaments i horaris, la prohibició de reunions o el tancament perimetral. Bote però, també ha defensat la necessitat de preservar l’activitat laboral i escolar.

Dins dels 4 nivells d’alerta que va enumerar la setmana passada el president espanyol, Pedro Sánchez, Mataró se situa al nivell 3. És per això que David Bote ha tornat a sol·licitar a la ciutadania la seva col·laboració. Ha recordat que combatre al virus és una feina de tota la població i per això assegura que és imprescindible reduir els desplaçaments i les trobades innecessàries.  

Informa: L.Sanmiquel