Mataró demana aturar el decret de menjadors que treballa la Generalitat

La Junta de Portaveus local demana al Departament d’Ensenyament de la Generalitat que aturi el Decret de menjadors que està elaborant. Aquest document, segons els grups mataronins, es limita a regular el sistema d’externalització d’aquests serveis de menjadors a través de concursos públics i no inclou un marc regulatiu integral de l’espai del migdia, sempre referent als centres educatius de titularitat pública.  Segons els grups que van aprovar aquest dilluns en Junta de Portaveus aquesta Declaració Institucional impulsada per la CUP, el servei de menjador ha de tenir una vessant pedagògica ja que forma part d’un terç de la jornada educativa dels infants que acudeixen a aquest servei. 

La iniciativa mataronina es vol treballar a través del Consell Comarcal del Maresme i també els respectius Consells Escolars dels centres i la Coordinadora SOS Menjadors Escolars Públics. Per treballar-ho, posen sobre la taula tres aspectes, per ells molt rellevants, com l’alimentació, els valors humans i la democràcia, que diuen són transcendents per la pedagogia d’aquest espai de migdia. 

Els grups de CiU, ERC-MES, el PP i PxC van abstenir-se a la declaració de la CUP, mentre la resta de formacions van votar-hi a favor. 

Informa: M.Gómez