Mataró comptarà amb una carta de compromís amb l’habitatge social

Ple Municipal Ordinari mes de maig

El Ple Municipal del mes de maig, per unanimitat, ha votat a favor de comptar amb una carta de compromís amb l'habitatge social amb l’objectiu de desenvolupar accions concretes com la cessió d’habitatges a la borsa municipal de lloguer, ajustar els preus del lloguer amb l’índex de referència de la Generalitat de Catalunya i que es tingui en compte la capacitat adquisitiva dels arrendataris. D’aquesta manera, i amb caràcter d’urgència, el consistori convoca una reunió durant aquest mes vigent amb diferents agents implicats en l’habitatge social com puguin ser Agents de la Propietat Immobiliària (API), entitats bancàries propietàries de pisos, constructors o fins i tot representants del Col·legi d’Aparelladors i el Col·legi d’Arquitectes. La proposta, que ha arribat al consistori per part dels grups municipals de Volem Mataró i la CUP, analitza la situació actual i en la part expositiva s’assegura que a la ciutat hi ha una necessitat de més de 2.200 habitatges.

egura que s’està treballant amb el Pla Local d’Habitatge perquè s’aprovi en els propers mesos. L’objectiu del qual és treballar perquè els agents immobiliaris puguin incorporar el seus espais al parc d’habitatge social. Des de l’Ajuntament es pretén ampliar també les ajudes a aquelles persones que ho necessitin. 

Amb aquesta carta de compromís l’Ajuntament també es compromet a tenir una presència activa i a incrementar la dotació pressupostària per intervenir en el sector de l’habitatge en benefici de les classes treballadors tal i com asseguren que ja han tirat endavant diferents municipis catalans.

 

Informa: M.Gómez/ C.Mora/ J.Peñaranda