Mataró comptarà amb 8 nous parcs urbans de salut aquest 2020

L’Ajuntament ja treballa en la instal·lació de 8 nous parcs urbans de salut a la ciutat per aquest 2020. Es tracta d’una mesura aprovada en el marc dels pressupostos participatius i a hores d’ara els responsables tècnics estan buscant les ubicacions idònies per instal·lar-los. Els parcs urbans de la ciutat son espais exteriors en els que s’hi poden trobar aparells per poder fer exercici físic moderat. A hores d’ara es poden trobar dos parcs urbans per població adulta, un als Jardins de l’Escorxador i un al Tecnocampus, i un per a persones grans a Cerdanyola. La tècnica de Salut de l’Ajuntament Teresa Torres explica que es van fent controls de l’ús dels parcs i que els diferents emplaçaments han detectat que tenen usuaris habituals.

Els Parcs Urbans de Salut són els punts d’interès que assenyalen diversos itineraris per fer a peu que proposa l’Ajuntament a la seva pàgina web. Tot i que els recorreguts no estan senyalitzats a peu de carrer, els centres de salut els prescriuen amb fulls impresos i tothom els pot descarregar des d’internet. Hi ha diverses rutes a peu i la majoria d’elles surten des de la plaça Granollers i es dirigeixen cap a diferents punts de la ciutat. N’hi ha de diverses dificultats i totes elles ofereixen l’opció d’agafar el Mataró Bus en qualsevol punt.

A banda dels tres parcs urbans de salut, també hi ha un circuit esportiu prop del Tecnocampus i un park workout a la platja del Varador. Les diferents mesures per poder fer activitat física a l’aire lliure a la ciutat han estat pensades també per proporcionar als professionals dels centres de salut eines per fomentar l’exercici entre els seus pacients.

Informa: C.Sánchez

Tags: