×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Mataró comença a recuperar els més de 7 milions d'euros de la Generalitat pel finançament de les Escoles Bressol

Mataró ha començat a recuperar els més de 7 milions d'euros endarrerits pel finançament de les Escoles Bressol Municipals. En total s'han ingressat ja més de 4,3 milions, 4,2 pagats per la Diputació de Barcelona, que ha arribat a un acord amb l'administració catalana per assumir part del deute i 168.314 pagats per la Generalitat, que farà efectiu el pagament de la seva part de forma fraccionada durant un termini de 10 anys. El deute acumulat correspon a un total de 7 cursos, del 2012-13 al 2018-19. Durant tot aquest temps l'administració catalana no va fer efectiu el pagament d'aproximadament 1300 euros per alumne i curs que li corresponien. Aquests venien determinats per l'acord que tenien inicialment amb el consistori, a partir del qual la Generalitat pagava una tercera part de la despesa, l'Ajuntament l'altre tercera part i les famílies el 33% restant.

Amb aquestes aportacions es posa fil a l'agulla per eixugar aquest deute històric d'aportacions, que el consistori mataroní ja havia denunciat en diverses ocasions. En aquest sentit, a principis de 2018 es va decidir presentar una reclamació directa al Departament d'Ensenyament i tot seguit, es va plantejar tirar endavant un recurs administratiu com havien fet prèviament altres municipis amb la mateixa problemàtica, com l'Hospitalet, Cornellà, Esplugues de Llobregat o Sabadell, als qui ja aleshores el TSJC els va acabar donant la raó.

A hores d'ara la Generalitat ja ha fet efectiu el pagament que correspon a l'anterior curs acabat, el 2019-2020, evitant així que aquest deute segueixi creixent i mantenint els pagaments al dia.

Informa: A.Gual