Mataró comença el curs polític després de les vacances d'estiu

Mataró reprèn el curs polític aquest dijous amb el Ple de setembre, el primer després de l’aturada per les vacances d’estiu. La sessió plenària portarà a aprovació dues declaracions institucionals aprovades per la Junta de Portaveus de dilluns – la que condemna el terrorisme i la que defensa l’autonomia de l’Ajuntament de Mataró. Però l’Ordre del Dia inclou més punts a debatre, com els que fan referència a qüestions econòmiques o el canvi de nom d’alguns carrers de la ciutat.

Així, el Ple de setembre ha d’aprovar la sol·licitud d’adhesió de Mataró al Fons d’Impuls Econòmic 2018; l’expedient de modificació de crèdit del pressupost municipal i de les bases d’execució de l’exercici 2017 o l’adquisició de diversos immobles a la societat municipal PUMSA, en contraprestació a les aportacions realitzades durant el 2017 i en pagament de deutes.

Pel que fa al canvi de nom d’alguns carrers, hi ha el cas de la Ronda Alfons XII, que a partir d’ara s’ha de dir Ronda de la República. Així ho ha admès el Consell del Nomenclàtor després que, durant el ple de gener de 2016, prosperés una proposta presentada per ERC-MES en aquest sentit. El portaveu d’ERC-MÉS, Francesc Teixidó, va exposar en aquell moment que la dinastia Borbó “s’ha caracteritzat històricament per la negació dels drets individuals i col•lectius dels ciutadans de Catalunya i ha estat representativa també de la cara més fosca de l’Estat”.

En el Ple, els grups de l’oposició també faran precs i preguntes. Dos grups municipals coincidiran en preguntaran per la mateixa qüestió: ICV-EUiA i ERC-MES, que interrogaran al govern sobre la posible ampliació de Mataró Parc, una qüestió que s’està estudiant a fons abans de donar-li llum verda.

De la seva banda, arran els atemptats de Barcelona i Cambrils del passat 17 de setembre, el PPC presentarà un prec sobre mesures de prevenció de radicalització a la ciutat i Plataforma per Catalunya preguntarà sobre el control de les mesquites i dels imans de Mataró.