Mataró avaluarà i controlarà la qualitat de l'aire en edificis municipals

L'objectiu és millorar la qualitat de l'aire dels espais municipals tancats amb alta concurrència de persones i reduir el risc de contagi de Covid. La mesura es va aprovar per unanimitat en el passat ple

L'Ajuntament ha aprovat avaluar i controlar la qualitat de l'aire en edificis municipals, com a mesura per garantir la seguretat i reduir riscos en el contagi de la Covid-19, coincidint amb la relaxació de les mesures de contenció. Així ho van acordar les diferents forces polítiques amb representació al consistori a partir d'una proposta de resolució presentada per Ciutadans. Segons la seva cap, Cristina Sancho, la pandèmia de la Covid ha fet parar atenció en la qualitat de l'aire que es respira en entorns tancats, en especial en aquells amb una alta concurrència de persones. En aquest sentit, recordava que tant l'OMS com diverses administracions han emès guies amb recomanacions per garantir la qualitat de l'aire i reduir el risc de contagi de Covid en espais tancats.

La proposta va comptar amb el vot favorable de Junts per Mataró. En aquest cas, però, el seu regidor, Xavier Font, afirmava que caldria considerar la possibilitat de traslladar la mesura a la resta d'edificis de pública concurrència com ara bars, restaurants, escoles o gimnasos.

També a favor s'hi va mostrar el grup municipal d'ERC-MES. El seu líder, Francesc Teixidó, posicionava el partit a favor de controlar i avaluar la qualitat de l'aire en els edificis municipals, tot i que posava en dubte la necessitat de contractar un agent extern autoritzat com a part del procés, tal com proposava el grup municipal de Ciutadans.

Finalment, des del govern, la regidora d'Espais Públics, Elisabeth Ruiz, explicava que la demanda feta per Ciutadans, es correspon amb les seves prioritats i amb la gestió de l'escenari post pandèmia que es plantegen. En aquest sentit va afirmar que l'Ajuntament ja està tirant endavant un projecte coordinat entre diversos serveis per revisar i avaluar els sistemes de ventilació dels equipaments municipals. D'aquest treball que s'està fent en sortirà un pla d'acció de cada equipament, que recollirà una sèrie de mesures correctores que s'hauran d'adoptar per adaptar els sistemes de ventilació als nous estàndards de prevenció i seguretat en el lloc de treball. Pel que fa a la contractació externa per reforçar l'acció la regidora Ruiz va explicar que l'opció és sobre la taula, però que encara no s'ha pres una decisió al respecte.

Informa: A.Gual