Mataró aprova la creació una taula de crisi per analitzar l'aplicació del 155

aplicació 155

L’Ajuntament de Mataró determina que es creï una taula de crisi  per analitzar la situació que, segons ERC-MES, pateixen les entitats socials mataronines després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Un punt de l’ordre del dia de l’últim Ple Municipal Ordinari de l’any, que va anar marcat, sense dubte, pel to ideològic i partidista que van utilitzar les formacions polítiques a conseqüència d’emmarcar-se dins de la campanya electoral per la que es troba el país. Els grups més sobiranistes van liderar el discurs de repressió que asseguren que exerceix l’estat espanyola amb Catalunya amb l’aplicació d’aquest article.

Qui s’hi va oposar frontalment van ser els grups del PSC, Ciutadans, PxC o el PP. Aquest darrer partit va ser el que es va mostrar més contundent en la seva intervenció responent a l’allau de crítiques per la feina del seu partit feta a l’estat espanyol.

La  proposta de resolució també compromet a l’Ajuntament a poder treballar en la materialització d’un pla d’ajudes que permeti garantir la viabilitat de les entitats socials de Mataró i la realització de la tasca que desenvolupen en l’actualitat.

Informa: M.Gómez