×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Mataró acull la 26 Botifarrada a la Hispanitat condicionada pel coronavirus

La Covid-19 ha marcat la 26a edició de la Botifarrada a la Hispanitat de Mataró, que s’ha celebrat aquest diumenge als jardins del Pati de l’Escorxador. Els organitzadors de l’acte, La Forja Mataró, han hagut d’extremar les mesures de seguretat i reduir l’aforament per evitar el contagi del coronavirus. Així que aquest any han estat poques les persones – sobretot joves- que s’han pogut trobar a la ciutat per mostrar el seu rebuig a la festivitat del 12 d’octubre.

Des La Forja Mataró, Almodis Peguera ha recordat que el jovent que hi ha al darrere d’aquest acte reivindicatiu no té res a celebrar el 12 d’octubre. I és que si bé aquest dia festiu recorda el descobriment d’Amèrica i commemora la unió de tots els regnes d’Espanya en una mateixa monarquia, des de La Forja Mataró només hi veuen – com ha dit Peguera- “la celebració d’un genocidi”. 

L’acte ha inclòs la projecció del documental ‘Encausades 23S’, que explica la situació dels membres dels CDR detinguts el 2019 i encausats des d’aleshores acusats de terrorisme, tinença d’explosius i pertinença a banda armada. Abans de la projecció, els assistents a la Botifarrada han pogut escoltar en directe dos d’aquests encausats: Germinal Tomás i la seva parella, Esther Canet, que han explicat la seva experiència des que es va iniciar tot aquest procés judicial i com estan vivint l’espera de la sentència.  

Informa: B. Doñate