Maragall (ERC): "Esquerra està obligada a guanyar"

"Estem més obligats que mai a guanyar". Així ho ha dit Ernest Margall, el diputat al Parlament de Catalunya i candidat a l’alcaldia de Barcelona per Esquerra Republicana, durant el primer acte de campanya per les eleccions generals que ha fet ERC al Maresme. Mataró, de fet, ha estat escenari d’aquest gran míting electoral en el que s’ha demanat el vot groc en els comicis generals d’aquest proper diumenge. Després de veure al candidat per la formació al Congrés dels Diputats, Oriol Junqueras, a través d’un vídeo, qui ha pres la paraula ha estat el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. Ell mateix, com també Maragall, han parlat de democràcia, de llibertat i justícia però també de valors.

Per la seva banda, el cap de llista a les municipals de Mataró, Francesc Teixidó, ha assegurat que “ERC és el partit que més s’assembla amb la societat catalana”. El fet que les eleccions generals s’hagin pràcticament enganxat al calendari amb les municipals, Teixidó considera que és un factor de distorsió però que si es guanyen en àmbit català a les generals hi haurà més esperança per guanyar també les municipals, fet que seria la primera vegada des de la proclamació de la república.

Durant l'acte també hi ha intervingut Mirella Cortès, Joan Josep Nuet i Carolina Telechea. A més, entre les prop de 140 persones que s’han aplegat entre el públic, s’ha pogut veure a diferents alcaldes republicans de la comarca.

 

Informa: M.Gómez / M.Castilla