Manuela Carmena omple la Sala d’Actes de la Fundació Iluro

La visita de Manuela Carmena a Mataró va convertir-se en tot un fenomen de masses. L’exalcaldessa de Madrid va venir ahir a la capital del maresme en motiu de la xerrada titulada ‘Una mirada a la transició’ que organitzava la Fundació Nous Horitzons juntament amb CCOO Vallès Oriental-Maresme-Osona i En Comú Podem Mataró. Amb aquest acte, es pretenia reflexionar en profunditat sobre el moment polític actual amb una persona de contrastada experiència dins del món sindical, de la reivindicació a favor dels drets de les dones i de la lluita contra el franquisme com és el cas de Manuela Carmena.

Durant la seva compareixença, Carmena va expressar el seu punt de vista sobre el conflicte entre Espanya i Catalunya. Per ella, no és cert que actualment s’hagi instal·lat un clima de tensió dins la societat. De fet, va afirmar que moltes vegades, ha estat una opinió imposada per una classe política que no escolta i que no se n’adona que la ciutadania és capaç de resoldre els problemes mitjançant la democràcia.

L’exalcaldessa de Madrid també va reconèixer que en el moment actual, els governs de coalició, com és el cas de Mataró o de l’Estat Espanyol, han adquirit especial importància perquè, en el fons, són els que representen millor la diversitat de pensament de la societat.

La Sala d’Actes de la Fundació Iluro va ser el lloc escollit per acollir l’esdeveniment. Tot i que l’acte estava previst per les 7 de la tarda, l’aforament es va sobrepassar pocs minuts després de dos quarts de 7, moment en el qual es va produir l’obertura de portes. Aquesta manca d’espai, va provocar que molta gent no pogués presenciar la xerrada o que, en el millor dels casos, haguessin d’escoltar-la dempeus.

 

Informa: L.Sanmiquel / J.Monfort​