Mònica Lora anirà a judici amb l’antiga cúpula de PxC per una campanya llançada el 2011

Xec PxC

L’antiga cúpula de Plataforma per Catalunya anirà a judici per un suposat delicte de discriminació i provocació a l’ odi, arran d’una campanya que va llançar amb motiu de les eleccions municipals de 2011. Entre les 14 persones que seran jutjades hi ha l’exsecretària de les JIC (Joventuts Identitàries per Catalunya), la mataronina Mònica Lora.  

L’ordre l’ha donat el jutjat d’instrucció número 3 de Reus i el judici es farà en els pròxims mesos als jutjats penals d’aquesta mateixa ciutat, ja que la denúncia la va interposar l’associació musulmana Watani amb seu a Reus.

La propaganda electoral en qüestió consistia en la simulació d’un xec a nom d’una persona fictícia, “Mohamed Alcabir Samir”, per un import de 4.000 euros. Al revers del xec s’indicava que la Generalitat havia repartit 4.000 milions d’euros durant els anys 2009 i el 2010 entre els immigrants, fet  que representava 600 euros dels impostos de cada ciutadà destinats a això.  El fulletó també feia una crida a eliminar places de col·legis i llars d’infants destinades a immigrants i també apuntava la mà d’obra immigrant  generava competència deslleial i una pèrdua de drets salarials i laborals.

El codi penal preveu penes d’entre 1 i 3 anys de presó i una multa de 6 a 12 mesos per aquest tipus de delictes.

ICV-EUiA i altres plataformes també van portar la campanya als jutjats

A Mataró, la coalició formada aleshores per Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA)va decidir interposar una denúncia, conjuntament amb el Col·lectiu Ronda i l’Associació Jama-Kafo, contra PxC per la propaganda electoral enviada a la ciutadania, ja que es considerava que atemptava contra els drets de les persones i defensava una opció de fractura social i trencament de la convivència. Ara, en Comú Podem Mataró es mostra satisfet, que finalment el cas vagi a judici.

Informa: A.Gual