Míting multitudinari del PSC al TecnoCampus de Mataró

eleccions, PSC, Miquel Iceta, David Bote, Alícia Romero, Pedro Sánchez

L'auditori del TecnoCampus es va quedar petit per acollir el nombrós públic que volia seguir el míting del PSC aquest dissabte a Mataró. A la sala Foyer, es van haver d'habilitar cadires i una pantalla perquè els nombrosos assistents que es van quedar fora poguessin veure i escoltar els discursos de David Bote, Alícia Romero, Pedro Sánchez i Miquel Iceta.

L'acte, el va obrir l'alcalde de Mataró, David Bote, qui va dir que "els votants socialistes tenim conviccions; no han pogut amb nosaltres, estem dempeus i a punt per guanyar". A continuació va intervenir la candidata maresmenca Alícia Romero, qui va dir que el govern de la Generalitat "ha fet les coses malament, ha enrarit la convivència i ha creat inseguretat jurídica i han marxat 3.000 empreses". Romero va afegir que el govern "ha enganyat a la gent". Segons la candidata, hi ha dos blocs, "el de la DUI i el del 155 de la dreta-dreta", situant el PSC en el terreny de la centralitat. Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, va afirmar que "no es pot ser president de la Generalitat oblidant la meitat dels catalans. El futur s'ha de construir entre tots, i no com s'ha fet fins ara".

També es va referir al territori, posant d'exemple els hospitals de Calella i Mataró, que "han estat abandonats per la Generalitat", en al·lusió als problemes de finançament. Va dir que "Rajoy ha estat mirant cap a un altre costat mentre l'independtisme avançava" i que "Espanya no s'uneix per decret, sinó amb un projecte comú". El seu discurs, el més llarg de totes les intervencions, va tenir moltes referències a la política espanyola, exposant temes com la reforma laboral o les pensions. Va fer al·lusions als casos de corrupció que afecten al Partit Popular i va dir que "Mariano Rajoy és el primer president de l'estat espanyol que ha hagut de declarar en un tribunal". També es va referir a Ciutadans, concretament al seu líder, Albert Rivera, que en un míting havia dit que "votar el PSC és llençar el vot a la brossa". Sánchez es va doldre d'aquest comentari dient que "era una falta de respecte, no només pels votants socialistes, sinó per qualsevol votant, fins i tot de Ciutadans".

La intervenció més aplaudida va ser la del cap de llista del PSC, Miquel Iceta. Per començar, va voler referència a les crítiques que ha rebut l'alcalde socialista de Mataró pel seu posicionament davant el procés sobiranista, que va provocar la sortida del govern dels fins llavors socis de CiU. Iceta va dir que "vull agrair a l'alcalde de Mataró la seva resistència davant d'aquells que volien trencar amb tot". Iceta va insistir que el govern català "ens ha enganyat". I en to irònic va cridar "en van dir que amb la independència estaríem més units, doncs ara que venen els àpats de Nadal, a veure com ens ho arreglem". Segons el candidat del PSC, "ara tenim una societat fracturada". Entre aplaudiments del públic, va llegir els noms de 50 de les 3.000 empreses que han traslladat la seves seus socials fora de Catalunya, per afegir que "encara és més preocupant que 300.000 catalans van decidir portar els seus estalvis a altres llocs perquè pensaven que aquí no estaven segurs". Miquel Iceta va insistir amb el que va avançar fa uns dies sobre la necessitat d'un millor finançament per a Catalunya, tot i les crítiques que ha rebut des de diversos sectors: "Se m'acut dir que necessitem millor finançament i se'm tiren tots al damunt".