Més seguretat per evitar atacs terroristes

La ciutat de Mataró intensifica les mesures preventives contra el terrorisme. Després de la Junta Extraordinària de Seguretat Local celebrada ahir amb els màxims responsables de la Policia Local i la resta de cossos que actuen a la ciutat, ja s'han donat a conèixer les mesures que s'adoptaran. El que serà més imminent serà la col·locació d'elements de mobiliari urbà com ara jardineres o bancs que puguin impedir l'accés de vehicles a alta velocitat a zones de vianants que es consideren de gran confluència de gent. Mesures que s'aplicaran al conjunt de la ciutat però en especial als punts de risc que s'han detectat com pugui ser La Rambla i la Plaça de Santa Anna, amb especial atenció a la confluència amb el Camí Ral, o també La Riera.

A més a més s'augmenta la presència policial a peu de carrer i les unitats sempre aniran per parelles o en grups de tres agents. És una manera, diuen, d'apostar per l'autoprotecció dels mateixos agents de la Policia Local que, a més, treballen en paral·lel als Mossos d'Esquadra de cara a seguir amb la seva formació preventiva sobre la detecció i la intervenció en amenaces terroristes. 

Les mesures adoptades a Mataró també passen per la integració i coordinació de les bases de dades de la Policia Local amb els Mossos d'Esqudra, fet que la capital del Maresme se situaria com a un dels primers municipis grans de Catalunya que s'integri a aquest sistema de gestió integral de l'activitat policial en tots els àmbits. Des de Mataró també es convoda una Junta local de Seguretat trimestralment i no cada semetre i es proposa fer una revisió i unificació dels protocols de prevenció davant dels fenòmens terroristes que es puguin esdevenir. El consistori mataroní però, assegura que la ciutat de Mataró no està considerada un objectiu d'atac i que totes les mesures adoptades es plantegen com a conseqüència dels atemptats del passat 17 d'agost a Barcelona i Cambrils. Recordem que tot Catalunya continua sota el nivell d'alerta quatre i des del govern local s'assegura que no es disposa de cap indici que impliqui a Mataró pujar a un nivell d'alerta superior.