Més efectius, càmeres de seguretat i una borsa de Policia Local per combatre la inseguretat

El conseller d’Interior, Miquel Buch, assegura que a partir del juny hi haurà 500 nous Mossos d’Esquadra disponibles. Així es podrà augmentar el total d’efectius del cos i i destinar més agents a més municipis catalans. Una noticia que Buch ha explicat en la trobada amb alcaldes i alcaldesses del Maresme que s’ha dut a terme aquest dimarts al Consell Comarcal per abordar la problemàtica sobre seguretat i l’augment de les xifres delictives. Per això Buch també ha posat sobre la taula la creació d’una borsa de treball per a Policies Locals des del Departament d’Interior. D’aquesta manera es duria a terme un únic procés de selecció i una preparació adequada i després es podrien distribuir agents segons les necessitats de cada municipi.

Buch també ha explicat que el 2018 s’han efectuat més detencions i de més qualitat. Han augmentat en un 5% respecte el 2017 i això, diu Buch, és gràcies a la bona feina feta pels Mossos d’Esquadra, que amb la mateixa plantilla han treballat més i millor. La dada negativa que ha destacat Buch és que 3 municipis maresmencs han patit més fets delictius respecte al total de Catalunya.

Per intentar millorar les dades i augmentar la seguretat, el Conseller d’Interior ha valorat amb la resta d’alcaldes i alcaldesses instal·lar càmeres amb lectors de matrícula, contractar seguretat privada en moments puntuals i, fins i tot, plantejar l’enduriment del codi penal.

Buch ha aprofitat la visita a Mataró per signar convenis amb diferents municipis. Acords que volen millorar aspectes tan diversos com la tramitació de la seguretat o el trànsit.

D’altra banda, una vintena de Mossos d’Esquadra s’han manifestat a es portes del Consell Comarcal per escridassar Buch i reclamar dignitat i la fi de la precarietat en aquest cos policial. Amb crits de dimissió i pancartes on s’hi ha pogut llegir “no a la politització”, els manifestats han afirmat que la feina de Buch és la de garantir la seguretat als ciutadans i això s’aconseguirà, diuen, posant en valor la feina del cos.

Informa: M.Rodríguez / J.Monfort i B. Doñate