Més control i restriccions a les cases  de joc i apostes de la ciutat

Modificar la normativa de planificació urbanística perquè es prohibeixi l’obertura de cases d’apostes i joc properes als centres escolars, instituts, centres juvenils, zones esportives i edificis públics amb alt trànsit de menors d’edat. Aquest és només un dels acords aprovats per unanimitat pels partits polítics locals que tenen com a objectiu  lluitar per la prevenció, conscienciació, control i detecció de la ludopatia entre els joves de Mataró. De fet, asseguren que la Unitat de Joc Patològic de l’Hospital de Mataró ja alertava l’any 2017 d’un augment significatiu de la ludopatia on-line i el Consorci Sanitari del Maresme estableix l’edat mitjana del jugador  al voltant dels 28 anys. L’augment del joc i de les sales on es practica ha provocat que existeixin cases d’apostes situades en espais propers als centres educatius, fet que des del consistori consideren que fa que els menors vegin aquests negocis aptes per al seu accés. 

Les facilitats per apostar a jocs on-line proliferen i la publicitat agressiva o la imatge de persones famoses com jugadors de futbol o tennistes, ho incentiven. 

L’Ajuntament anima a la Unitat de Joc Patològic de l’Hospital a implementar campanyes de conscienciació sobre els riscos que comporta el joc. També es demana efectuar més control i inspecció de les cases de joc i apostes, incorporar la detecció de ludopaties entre joves i adolescents de la Xarxa d’Espais Joves i regular en l’àmbit local, espais i mitjans públics la presència d’aquest tipus de publicitat. 
La iniciativa ha arribat al Ple Municipal de Febrer de la mà d’ERC-MES i ICV-EUiA i totes les formacions han donat ple recolzament a la proposta. 

Informa: M.Gómez