×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Més agents de policia i càmeres de seguretat per aquest 2020

Mataró comptarà amb més policia, càmeres de seguretat i vigilància privada aquest 2020. Tot i l'aturada que ha representat la crisi de la covid-19, les mesures, previstes per aquest any es faran finalment efectives. En total la Policia Local incorporarà fins a 12 nous agents, que passaran a completar la totalitat de les places que fins ara es trobaven vacants. Pel que fa a les càmeres de seguretat, aquestes es començaran a instal·lar a la zona d'oci del Pla d'en Boet, per passar després també a altres punts estratègics de la ciutat i finalment es buscarà el suport de la vigilància privada en casos molt concrets com la vigilància de l'Ajuntament per alliberar així a agents de policia d'aquesta tasca i poder-los assignar altres tasques. Aquestes mesures haurien de permetre guanyar presència policial al carrer i millorar la seguretat i se sumaran a les que ja s'han portat a terme en les últimes setmanes i que han permès frenar el repunt de fets delictius aparegut després de l'estat d'alarma.

Durant una trobada mantinguda aquest passat dilluns amb la premsa, l'alcalde va afirmar que "delinquir no pot ser tan gratuït" i va insistir que des del govern estan focalitzats en demanar la modificació del codi penal per la tipificació de la reincidència com a agreujant i en seguir buscant formes legals d'abordar les ocupacions il·legals conflictives que generen problemes de seguretat i convivència.

Durant aquesta trobada l'alcalde també va explicar que fa temps que l'ajuntament va intentar comprar l'edifici del carrer Jaume I, actualment ocupat i font de conflictes al barri de Cerdanyola, però no va poder arribar a un acord amb la propietat, la Sareb.