L'oposició reacciona al trencament del pacte de govern i a la moció de censura

ERC-MES veu amb bons ulls la moció de censura que ha posat CiU sobre la taula perquè la qüestió nacional ha acabat tenint un pes que per a ERC ja tenia des d’un inici. Segons el cap del grup municipal d’ERC-MES, Francesc Teixidó, l’objectiu ara mateix ha de ser aconseguir un govern estable i que permeti tirar endavant la ciutat i que els grups que s’han de posar d’acord comparteixin la visió en unes grans línies.

El cap del grup municipal de Ciutadans, Juan Carlos Ferrando, assegura que l'actual és un moment molt complicat pel que fa a la política mataronina perquè l'alcalde tindrà poc marge de maniobra per gestionar els afers municipals. Des de Ciutadans es mostren decebuts que CiU hagi pres aquesta la decisió de trencar el pacte per motius extra municipals.

La cap del grup municipal de VOLEMataró, Montse Moron, ha detallat que l'alcalde ha demostrat al llarg del mandat que té dificultats de comunicació. Un fet que, assegura, s'ha agreujat amb les càrregues policials que han tingut lloc a Catalunya. Moron afirma que li ha faltat empenta humana i que ha fracturat la societat mataronina. La formació està oberta a parlar amb qui sigui sempre que es plantegi per aquest any i mig que queda un projecte de ciutat potent i no descarten ni confirmen si se sumaran a la moció de censura que planteja CiU.

El cap del grup municipal del PP, Jose Manuel López, considera el trencament com una mala notícia per a la ciutat. Si ja s'estava funcionant amb un govern en minoria, només amb 6 regidors al govern l'activitat municipal pot quedar molt minvada. A més afirma que a tot plegat s'hi suma la incertesa d'una possible moció de censura.

Des de la CUP celebren el trencament del pacte i consideren que és una oportunitat per a la ciutat. Carme Polvillo recorda que des del grup municipal ja fa temps que reclamen un alcalde disposat a participar en la construcció d’un nou país. Els cupaires es reuneixen aquesta nit en assemblea per parlar sobre la proposta de moció de censura que vol impulsar CiU.

Plataforma per Catalunya lamenta el trencament del pacte i considera que deixa als mataronins en una situació d'inseguretat tenint en compte que deixa el govern en minoria, més del que ja ho estava i la situació que viu Catalunya. La portaveu de la formació, Mònica Lora, també lamenta la moció de censura i alerta del perill que la independència es pugui convertir en l'únic tema a l'ajuntament.

En aquestes reaccions no hem recollit les opinions d'ICV, que ha emplaçat al coordinador del partit, Miquel Canal, a pronunciar-se durant el programa El Mirador d'aquesta casa. També manca la resposta de la regidora no adscrita Anna Caballero, qui està pendent de consultar la qüestió en una assemblea.