L'oposició denuncia falta de consens en els canvis incorporats a la pacificació del centre

La pacificació del centre de Mataró ha generat queixes, ja que el mateix dia de la seva posada en marxa l'Ajuntament va fer canvis en el que consideren una instauració progressiva del projecte. El portaveu d'ERC-MES, Francesc Teixidó, ha lamentat que un cop més el PSC i En Comú Podem Mataró posi per sobre l'interès de captar l'impacte mediàtic, en lloc de treballar amb consens un projecte tan complex. Per ERC-MES també és greu que no s'hagi respectat l'acord del Ple en el marc del Pla de Mobilitat, on tots els grups han donat suport al procés de pacificar el centre de la ciutat.

Per la seva banda, el líder de Junts per Mataró, Alfons Canela, també va considerar greu que el govern municipal no respectés l'acord de Ple. Per Canela, aquesta decisió presa a darrera hora mostra la falta de convenciment en el projecte per part del govern municipal. La formació també qüestiona com es controlarà que només accedeixin a la Riera familiars d'alumnes de l'Escola Cor de Maria. Tot i que no es mostren en desacord amb la introducció d'aquesta o altres possibles modificacions sobre la pacificació del centre, creuen que s'hauria de fer de forma consensuada amb veïns i comerciants de la zona.

Aquestes reaccions de l'oposició ha sorgit arran de la sorpresa del canvi de parer del govern. En el Ple de dijous passat, el grup municipal de Ciutadans va verbalitzar una proposta de resolució en la qual demanava que s'instaurés un permís especial perquè els pares i mares de l'Escola Cor de Maria poguessin deixar i recollir els alumnes amb vehicles privats. La resta de grups s'hi va oposar perquè es creia que per pacificar el centre de debò, afavorir el comerç i millorar el confort dels veïns, no es podien permetre excepcions de cap mena.

 

Informa: O.Debat/ L.Sanmiquel