L'oposició demana explicacions al govern sobre els parcs infantils

ERC, Ciutadans i Junts qüestionen el motiu de mantenir les àrees de joc tancades durant set mesos, quan el PROCICAT en permet l'obertura

L’oposició qüestiona la decisió del govern de mantenir tancats els parcs infantils. Després que En Comú Podem, soci minoritari de govern, demanés l’obertura de les àrees de joc, els tres grups de l’oposició es  posicionen en la mateixa línia.

ERC demana al govern que expliqui a la ciutadania els motius d’un tancament que els altres municipis, sense excepció, han aixecat fa molt de temps. D’altra banda, exposen que a gran part de zones de joc les limitacions o controls d’accés són inexistents i per això pregunten a l’executiu municipal si les àrees infantils estan obertes, tancades o “ni una cosa ni l’altra”. ERC considera que el govern mostra en aquesta situació una vegada més “una manca de lideratge i falta de presa de decisions”.

Ciutadans porta aquesta qüestió al ple d’aquest dijous. La formació taronja recorda que Mataró és l’única gran ciutat de Barcelona que té els parcs infantils tancats i en pregunta al govern municipal el motiu, tenint en compte que el PROCICAT permet tenir-los oberts amb estrictes controls de neteja. Ciutadans qüestiona si l’Ajuntament “no és capaç d’implantar aquestes mesures”.

Des de Junts per Mataró reclamen acabar amb el tancament dels parcs. La formació afirma que la Generalitat i el PROCICAT indiquen que si el municipi en garanteix la neteja i s’informa les famílies del seu correcte ús, es poden obrir al públic. Unes mesures que des de Junts apunten que sembla que no es poden assumir des del consistori mataroní

La formació també ha titllat de preocupant que “no es coordinin i es posin a disposició de la ciutadania els recursos necessaris per obrir els parcs amb plena seguretat” i ha lamentat que des del mateix govern, per part d’en Comú Podem, es qüestioni la idoneïtat de la mesura mantinguda per l’executiu al llarg dels darrers set mesos.

El govern municipal va posar sobre la taula la possibilitat de reobrir els parcs infantils aquest dilluns en un comitè tècnic d’emergències, però finalment es va posposar la decisió. Per cert que aquesta tarda a les 5, l'agrupació de famílies @obrimelsparcsdemataró han convocat una concentració de protesta a la plaça de les Tereses.

Informa: C.Sánchez

Tags: