Llibertat amb càrrecs pel mataroní detingut per oposar resistència després de pintar un llaç groc

El llaç groc pintat al pas subterrani de Sant Simó

El detingut per negar-se a identificar-se i oposar resistència després de pintar, suposadament, un llaç groc al pas subterrani de Sant Simó ha estat posat en llibertat amb càrrecs. Ahir a la tarda, va passar a disposició judicial després d’haver apel·lat a l’habeas corpus, un dret que dona al detingut la possibilitat de passar a disposició judicial en un termini inferior a les 24 hores, perquè el jutge dictaminés si la detenció havia estat legal. Coincidint amb el moment en què el detingut passava a disposició judicial, una cinquantena de persones es van concentrar a les portes del jutjats de Mataró des de les 5 de la tarda a les 8 del vespre, arran de la convocatòria feta pel CDR Mataró.

A través de les xarxes socials, el detingut ha explicat la seva versió dels fets, assegurant que no es va negar a acompanyar els agents al cotxe de la Policia Local i denunciant la manera en com se’l va detenir. Afirma que els agents el van tirar al terra, el van immobilitzar, el van tenir dos minuts amb un genoll pressionant-li el cap contra l’asfalt i prement-li els canells amb les manilles.

Els fets van passar cap a 2/4 de’1 del migdia, després que la Policia Local hagi vist una persona pintant un llaç groc de grans dimensions. Els agents van localitzar el detingut al carrer Rafael Carreras i el van informar que havia comès una infracció administrativa en fer una pintada a la via pública. Després d’això li van demanar que s’identifiqués; ell s’hi hauria negat i en negar-s’hi li han comunicat que els havia d’acompanyar a comissaria. Segons la Policia Local, el mataroní també s’hi hauria negat i hauria oposat resistència a la detenció. Els agents se’l van endur emmanillat i el van acusar d’un presumpte delicte de desobediència. En arribar a la comissaria han revisat les seves pertinences, on van trobar un esprai de color groc, amb el que hauria fet la pintada.

 

Informa: S.Ruiz/ C.Sánchez