L'Institut Cinc Sénies, obra prioritària en matèria d'educació a Mataró

L'Edifici de l'Institut Cinc Sénies encapçala la llista d'obres prioritàries en matèria d'educació a la ciutat de Mataró. Per darrere hi ha el nou edifici del Joan Coromines, un centre que hauria d'anar instal·lat a la zona de l'Eix Herrera, i pel qual l'Ajuntament espera poder cedir els terrenys a la Generalitat a finals d'any. Tots dos centres es troben també dins la llista d'obres prioritzades per serveis territorials, però caldrà veure quan torna a haver-hi finançament suficient per engegar aquests projectes. Des de serveis territorials, el seu nou director, Pere Masó, afirma que en menys de quatre anys cap d'aquestes dos edificis no es podran començar a desenvolupar. Tot i així confia, que en un mig termini, aquestes edificis es puguin tirar endavant. Per ser així caldria que aquestes inversions estiguessin contemplades en els pressupostos de 2019 o 2020.

Durant l'entrevista al programa d'aquesta casa el Mirador, Masó també va parlar sobre l'aposta que fa la Generalitat pels Instituts Escola. A Mataró, aquest any se'n obriran dos, l'Àngela Bransuela i el Mar Mediterrània, antiga escola Tomàs Viñas, tots dos eren fins ara centres de primària i passaran a cobrir ara la franja 3-16. Explica Masó que aquests tipus de centres ha de servir per poder tenir projectes educatius compartits entre primària i secundària. De fet, la llei d'educació de Catalunya obliga a que hi hagi una continuïtat pedagògica entre la primària i la secundària, i una de les formes d'aconseguir-ho és a través dels instituts-escola.

Pel que fa a la preservació de les línies de P3 i ESO de cara al futur, Masó comenta que no es poden garantir totes, ja que aquestes van en funció de la natalitat. En aquest sentit des de la Generalitat i en aquest cas, des de servei Territorials, treballen a diversos anys vista per conèixer quines seran les necessitats  del futur i poder donar-hi resposta.

Informa: A.Gual 

Tags: