L'horari d'accés a La Riera podria patir més modificacions d'aquí a finals de març

Abans de l'1 d'abril les restriccions de trànsit previstes per La Riera podrien patir modificacions. Així ho ha afirmat la regidora de promoció de ciutat i responsable del Pla d'Impuls del Centre, Núria Moreno, al programa d'aquesta casa el Mirador. Per ara, l'horari establert inicialment d'accés a La Riera, de 7 a 2/4 de 10 del matí, està en fase de prova i fins que aquesta duri s'aniran valorant suggerències i peticions tant del sector comercial, les escoles com dels veïns i veïnes, que podrien passar a aplicar-se. De fet, durant el primer dia d'aplicació l'Ajuntament ja va introduir una modificació respecte a l'horari inicial, permetent l'accés a la zona als familiars de l'escola Cor de Maria, entre 3/4 de 5 i 1/4 de 6 de la tarda, per recollir els seus fills, donant també l'opció d'obrir la pilona a demanda, pel mateix motiu, pels volts de la 1 del migdia. Unes modificacions que com afirma la regidora formen part de l'aplicació progressiva de la mesura.

Per la seva banda Junts per Mataró a través d'un comunicat ja ha acusat al Govern d'haver cedit a les pressions dels pares i mares de l'escola i afirmen que "els costa d'entendre aquesta mesura presa sense buscar el consens amb la resta de grups municipals ni amb les entitats del centre", un posicionament que comparteixen també altres partits de l'oposició. També han mostrat el seu disgust amb la mesura des del NEM i el Gremi d'Hostaleria, que tot i trobar necessària la pacificació de La Riera afirmen que ells també tenen peticions de canvi d'horari i que per ara aquestes encara no s'han tingut en compte.

Amb la posada en marxa dilluns de les restriccions horàries d'accés a La Riera també es van posar en marxa les zones DUM. Són un total de 13 distribuïdes al voltant del nucli antic de la ciutat que han de permetre per l'acció de càrrega i descàrrega de mercaderies fora de l'horari d'accés a la zona. Aquestes van començar a funcionar a ple rendiment el mateix dilluns amb la possibilitat de poder multar als vehicles particulars que hi estacionessin.

Informa: A.Gual