L'habitatge social, la nova Biblioteca Pública i la indústria centren l'Audiència Pública

Més habitatge social, el retorn de la indústria a la ciutat i la creació de la quarta Biblioteca Pública han estat els principals temes pels que ha preguntat la ciutadania a l’audiència pública, celebrada ahir. L’equip de govern, amb l’alcalde, David Bote, al capdavant, han respòs a les consultes i preguntes ciutadanes, assegurant que Mataró ha fet un esforç per invertir en habitatge social, tot i que admet que cal més inversió. 

Sobre la Bibloteca, l’alcalde ha assegurat que traslladar la tercera biblioteca a Can Xammar permet estalviar costos i també es treballarà en la programació de la quarta biblioteca, tot i que, prèviament, es valorarà la seva necessitat. 

L’acte, celebrat a la sala d’actes de l’Institut Miquel Biada gairebé plena, també ha servit perquè la ciutadania conegui el Pla d’Acció del Govern municipal aquest proper any amb el pressupost del 2018. Bote, ha afirmat que s’invertirà en recursos socials i educació, per posar al dia la ciutat i pensar en els eixos estratègics de futur.

Entre les moltes qüestions presentades en els diversos àmbits tractats per les regidories. El Pla estratègic del port i el districte Tecnocampus, el desenvolupament del comerç del centre i l’ampliació del Mataró Parc també han estat mencionats. La ciutat lluitarà també per portar el Corte Inglés a l’espera que avanci el recurs presentat per l’Ajuntament. En matèria educativa, més inversions en programes com el 3/16 i la rehabilitació de noves cobertes. A més, també s’ha detallat que Mataró elaborarà, en matèria d’igualtat de gènere, un reglament per prevenir agressions sexistes en espais públics i d’oci.

 

Informa: M.Rodríguez