L'Esquerra Independentista rebutja el toc de queda

La CUP i altres moviments de l'esquerra independentista s'han concentrat també per reclamar reforços en els serveis públics

Mataró ha estat un dels punts on l’Esquerra Independentista ha convocat una mobilització en protesta pel toc de queda i la privació de drets. A voltant d’una quarantena de persones s’han sumat a la mobilització aquest dilluns al vespre davant de l’Ajuntament. La CUP, Alerta Solidària, Arran, COS, Endavant i el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) han organitzat la convocatòria per reivindicar les restriccions però també les retallades en els serveis públics. Consideren que la solució no pot ser posar “policia al carrer per vigilar els horaris”, en comptes d'enfortir la sanitat i l'educació pública, o suspendre els lloguers.

Precisament, l’Esquerra Independentista considera que en aquesta segona onada de la pandèmia s’hauria d’haver previst destinar més recursos a l’educació pública, els lloguers i els subministraments de les famílies en situació de vulnerabilitat. Critiquen les mesures del govern espanyol que se sumen a les ja imposades pel govern de la Generalitat i consideren que cal desobeir per mostrar el rebuig a “aquestes polítiques neoliberals”.

A la mobilització s’hi ha pogut llegir una pancarta “Contra el toc de queda i la privació de drets, defensem la salut i els drets de la classe treballadora”. Des de l’organització asseguren que el que demanen són “més metges i menys policia”.

Informa: C.Sánchez/J.Masriera