Les ordenances fiscals del 2018 superen el primer tràmit

Al Saló de Sessions l’aprovació inicial de les ordenances, tributs, taxes, preu públics i tarifes es va viure amb certa tensió, començant per la nova redistribució de cadires, conseqüència directa del trencament del pacte entre CiU i el PSC de la ciutat.  Entre els partits de l’oposició en va destacar l’abstenció d’ERC-MÉS, Volem Mataró, el PP, ICV-EUiA i la regidora no adscrita que, majoritàriament van apel·lar a la progressivitat fiscal i a la manca d’acció social de les ordenances que planteja el govern socialista pel 2018. ERC va aprofitar per retreure als socialistes la manca d’informació. 

Des de la CUP i Plataforma per Catalunya es van mostrar contundents en la seva postura i van votar negativament a les ordenances. Des de la CUP van reclamar la tarifació social i recordaven que la formació aposta per tenir en compte la renta dels ciutadans.

La posició esperada era la CiU, que va votar a favor de tots els quatre punts que es portaven a votació, ja que ells també han contribuït en l’elaboració d’aquestes ordenances abans del trencament amb els socialistes. És per això que el nou cap de l’oposició, Joaquim Fernández, va aprofitar la seva intervenció per justificar les desavinences amb el que ha estat fins ara el seu soci de govern. Fernández destacava que des del grup havien trobat a faltar el PSC amb qui sempre havien compartit l’anhel de llibertat i democràcia però que no només els mancava això. 

El procés d’al·legacions s’allargarà i l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals es preveu pels voltants del 21 de desembre.

 

Informen M.Gómez, M. Castilla i C.Mora