Les ocupacions il•legals, motiu de la visita de Castel

ocupacions

Les ocupacions il·legals han estat el motiu pel qual el diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha visitat la ciutat de Mataró aquest dijous al matí. La trobada amb la delegació local del partit ha estat, concretament, al barri de Rocafonda, on han passejat per diversos carrers i han parlat amb veïns i establiments. Segons la líder de Ciutadans a Mataró, Cristina Sancho, Mataró viu sensació d’inseguretat constant i creuen que enlloc de parlar de com desallotjar els ocupants il·legals, Mataró hauria d’avançar-se i evitar les ocupacions dels pisos. Una mesura que, a més, creuen que ha d’anar acompanyada d’assessorament jurídic pels propietaris.

La formació local ha volgut diferenciar les ocupacions que es fan a través de màfies dels que, han dit, “realment ho necessiten”, fet que consideren que s’ha de distingir. Amb tot però, també reclamen més presència policial per defensar les propietats privades dels mataronins. Unes propietats, ha explicat Sancho, que s’han “guanyat al llarg dels anys” moltes famílies.

Castel ha insistit amb les propostes que ha fet Ciutadans al Parlament de Catalunya al llarg, ha dit, de molts anys. De fet, creu que la solució passa per trobar solucions escoltant els veïns i veïnes, deixant de banda els colors polítics i, ha dit, el procés independentista.

Des de Ciutadans Mataró lamenten que el consistori mataroní hagi “tombat”, diuen, totes les seves propostes de resolució referents a aquest tema i que no se’ls faciliti el registre de pisos ocupats a la ciutat per fer-ne un seguiment. És per això que a la sessió plenària d’aquest dijous també preguntaran al govern sobre les ocupacions il·legals i els procediments que es porten a terme quan es detecten. 

Informa: M.Gómez