Les escoles, obligades a adaptar-se a unes eleccions en dia laborable

L’Escola Pia Santa Anna ha estat un dels centres educatius de Mataró que aquest dijous ha tancat les seves instal·lacions per obrir-les com a col·legis electorals. En total, ha hagut de cedir dos edificis per a aquestes eleccions: el de la Plaça Santa i el del carrer del Torrent, centrat en el cicle d’Infantil i on a on s’han constituït dues meses electorals sense problemes, com assegurava el representant de l'administració en aquest col·legi del centre, Lluís Briansó.

Els membres de la mesa, els interventors i els apoderats d'alguns partits han arribat a l’edifici del Torrent a les vuit del matí. També ho ha fet la Gemma Àlvarez, directora pedagògica d’aquest centre de l’Escola Pia Santa Anna, qui explicava que han hagut d’adaptar-se a la decisió de celebrar els comicis en un dia dedicat normalment a activitats nadalenques.

Així, quan faltaven pocs minuts per a les nou, a la porta de l'escola no s’esperaven els alumnes puntuals de sempre, sinó votants que feien cua i dos agents de la Policia Local de Mataró. I és que, per a aquests comicis al Parlament, s’ha decidit que tots els col·legis electorals de Catalunya comptin amb una parella fixa o bé de Policia Local o bé de Mossos d’Esquadra com a mesura de prevenció.