Les eleccions europees, a debat per incentivar la votació

El 26 de maig és el dia de les eleccions municipals, però també de les europees. Les que escolliran qui formarà el parlament europeu i, més tard, el representant de la Comissió Europea. Ahir a la tarda, la Fundació Grup Tercer Món i l’Associació Endavant Europa van organitzar una xerrada-col·loqui a La Peixateria sota el nom “Eleccions europees. Què ens hi juguem?” a càrrec del secretari general del Consell Català del Moviment Europeu, Oriol Lázaro.

El secretari va remarcar la importància de fer pedagogia i promoure el sentiment europeu  de cara les eleccions just ara que, arran de la crisi econòmica i humanitària majoritàriament, va de capa caiguda.

El lema de les eleccions  és “Aquesta vegada voto”, un incentiu per capgirar el percentatge de participació, que des del 1979 no ha deixat de caure. Lázaro ha fet èmfasi en la necessitat de prendre consciència de la importància del vot i de la repercussió directa que té sobre els mataronins. Posa una dada sobre la taula: el 80% de la legislació que regeix el país ve marcada des d’Europa.

Durant la xerrada-col·loqui Oriol Lázaro ha parlat d’alguns dels problemes que té Europa com la velocitat d’execució i resposta dels problemes, així com l’augment de l’extrema dreta que es preveu que arribi a tenir representació en un terç del parlament. De fet ahir a la nit, en un debat electoral al parlament europeu, els 6 principals candidats a la presidència  de la Comissió Europea van apel·lar a la unitat de formar un bloc per fer front a l’amenaça de l’extrema dreta.

Informa: J.Peñaranda