Les cues marquen la jornada electoral a Mataró fins al migdia

Molta gent que volia votar i anar a la feina quan abans millor. Aquesta ha estat la imatge que més s’ha vist a primera hora a la majoria dels col·legis electorals habilitats aquest dijous a Mataró, 33 en total. Les cues del matí s’han repetit fins al migdia en alguns col·legis, com el del Centre Cívic del Pla d’en Boet, on s’han constituït vuit meses electorals, algunes d’elles amb més de mil persones censades.

Entre els votants del matí, s’ha pogut veure gent de totes les edats. Els joves, amb pressa per anar a treballar; i els grans, amb paciència i acompanyats en alguns casos dels seus nets. I és que els avis i àvies han estat la solució per a moltes famílies que no sabien amb qui deixar els fills, perquè aquest dijous, per ser dia d’eleccions, s’ha decidit que no hi havia classe.

La Junta Electoral ha prohibit els llaços grocs als membres de les meses, als interventors i als apoderats, pel seu simbolisme polític. Però la prohibició no afecta els votants. O com a mínim la Junta Electoral no s’hi ha pronunciat de manera específica. Per això, hi ha hagut molts votants que han triat el groc com a mostra de suport als presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i als exconsellers empresonats a Madrid.     

Però, a banda de les particularitats d’aquesta jornada electoral – especial per celebrar-se en un dia laborable i, sobretot, pel factor polític que l’ha precedit, les votacions del matí s’han viscut com sempre: gent que arribava als col·legis sense saber on havia de votar; d’altres que ho tenien claríssim i que duien les paperetes de casa o aquells que o bé s’amagaven perquè no volien que se sabés qui triaven o que jugaven a despistar agafant les llistes de tots els partits.