Les càmeres de la zona d'oci nocturn del Pla d'en Boet, previstes per al 2019

La instal•lació de càmeres de seguretat a la zona d’oci del Pla d’en Boet hauria de ser una realitat abans de l’estiu del 2019. A principis de l’any que ve s’haurien de començar a col•locar aquests dispositius en els principals carrers del polígon. Una mesura que va avançar a Mataró Audiovisual el cap de la Policia Local a Mataró i que s’ha projectat en el marc del Pla d’Oci Nocturn en el que treballa el govern municipal. La iniciativa es finançarà gràcies a una aportació de la Diputació en concepte del Pla de Millora dels polígons. Tal i com explica Juan Carlos Jerez, regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, la instal•lació de càmeres està aprovada però queda un últim pas perquè es converteixi en una realitat, el permís de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància.

A hores d’ara s’està fent una anàlisi tècnica per saber quina és la millor opció pel que fa a la instal•lació de les càmeres. Es vol aconseguir un control polivalent que serveixi per vigilar persones, el trànsit i l’accés de vehicles. Cal acabar de definir les característiques que tindrà el dispositiu, però el director de Seguretat Pública de l’Ajuntament, Diego Fernández, assegura que la necessitat està justificada. D’una banda pel volum de persones, i també per les situacions de risc que s’hi poden donar.

El cap de la Policia Local de Mataró, Mateo Sánchez, ja va argumentar a Mataró Audiovisual que la situació de la zona d’oci del Pla d’en Boet es manté com en anys anteriors i continuen els problemes a nivell penal, com robatoris amb violència i intimidació o a l’interior de vehicles. Pel que fa al civisme, va destacar que se segueix practicant el “botellón”. A banda de l’aposta per les càmeres de seguretat, des de l’ajuntament es concentren esforços policials específics en el cap de setmana amb un dispositiu especial.

Informa: C.Sánchez

Tags: