L'ANC i Òmnium Cultural expliquen el perquè del Referèndum a Rocafonda

Foto: Òmnium Cultural

Aquesta setmana, el Govern de la Generalitat té previst aprovar la llei del referèndum per l'autodeterminació que vol convocar l’1 de octubre. Per explicar els motius pels quals es vol celebrar aquesta votació, l’Assemblea Nacional de Catalunya, l’ANC, va organitzar dissabte passat a la Plaça de Rocafonda de Mataró un acte informatiu amb el títol ‘Referèndum és democràcia’. L’acte va aplegar unes 500 persones i va comptar amb la presència de les dues entitats que lideren el procés, l’ANC i Òmnium Cultural. Els seus responsables confien que la Llei del Referèndum s’aprovarà i que la votació serà possible l’1 d’octubre com a mostra de democràcia, segons van dir els seus responsables.

Així el president de l’ANC, Jordi Sànchez, va explicar que el Referèndum és “imparable” i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va afirmar que és “l’hora de l’autoestima”. Segons Cuixart, “la independència és a tocar gràcies a les lluites compartides que han construït el país”. 

A més de Sànchez i Cuixart, també van parlar del referèndum d’altres ponents, com el periodista Antonio Baños, de Súmate, l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, la consellera de Treball, Afers Socials i Família, la republicana Dolors Bassa, la diputada de Junts pel Sí Irene Rigau, i Joan Giner, de Podem.