L'alcalde demana la col·laboració de la Generalitat, Ministeri d’Interior i Fiscalia per fer front a l’augment de delictes

L'alcalde de Mataró, David Bote, reclama l'ajuda de la Generalitat, el Ministeri d'Interior i la Fiscalia General de l'Estat per fer front a l'augment de delictes i d'inseguretat que està vivint aquestes últimes setmanes la ciutat. Ho ha demanat a través de tres cartes dirigides al president de la Generalitat, Quim Torra; el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; i la Fiscal de l'Estat, Dolores Delgado, on sol·licita mantenir una reunió amb cadascú d’ells per abordar la problemàtica.

En totes tres cartes, Bote destaca la feina que s'està fent des de la Policia Local i altres serveis municipals i la unitat política que hi ha, però assegura que "sols no ens en sortirem".

Per tal de poder fer front a la problemàtica, Bote reclama al president de la Generalitat un reforç "de manera urgent" del nombre d'agents de Mossos d'Esquadra de la comissaria de Mataró, ja que actualment "són clarament insuficients". També li demana a Torra l'elaboració d'un pla de xoc policial com el que ha permès que redueixin els índexs delictius de Barcelona.

A més de posar en coneixement al ministre de l'Interior de la necessitat d'incrementar el nombre de Mossos, Bote demana a Grande-Marlaska l'elaboració d'una "estratègia coordinada" entre el Ministeri i el consistori.

En la missiva a la Fiscal General de l'estat, l'alcalde sol·licita a Delgado una estratègia conjunta entre Fiscalia i l'Ajuntament per "intensificar la pressió judicial sobre la reincidència delictiva i les ocupacions d'immobles".

Tres cartes que arriben després de la Junta de Seguretat Local extraordinària realitzada fa dues setmanes en què es va donar a conèixer que aquest mes de maig els delictes havien crescut un 4,4% en comparació amb el maig del 2019. Per pal·liar la situació, el Conseller d'Interior, Miquel Buch, va anunciar un reforç puntual de Mossos d'Esquadra per a Mataró. Tot i això, Buch no es va poder comprometre a ampliar permanentment el nombre d'agents de la comissaria de Mataró.

 

Informa: S.Ruiz