L'alcalde de Premià de Mar es nega a declarar pel referèndum

L’alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació de Municipis Catalunya (ACM), Miquel Buch, ha reiterat el seu suport al Govern de la Generalitat aquest dimarts a Mataró, on s’ha negat a declarar davant del fiscal en cap pel seu compromís de cedir espais municipals per al referèndum de l’1 d’octubre Buch no ha volgut declarar perquè, segons ha dit, ara mateix "hi ha més d’una causa oberta pel referèndum" i perquè "hi ha un descontrol" de la Fiscalia que "està fora de lloc", sobretot quan "el que s’està defensant és la democràcia". "Si la Fiscalia obre una causa a un alcalde, és l'alcalde qui té el problema, però si la Fiscalia obre una causa a 700 alcaldes és la Fiscalia qui té el problema", ha afirmat en sortir dels jutjats. 

Buch ha arribat a la Plaça Tomas y Valiente de Mataró acompanyat d’altres alcaldes del Maresme, regidors i companys del PDeCAT, entre ells la diputada i alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i la coordinadora general del partit, Marta Pascal. I ha entrat als jutjats enmig d’un passadís, mentre mig miler de persones l’aplaudien i cridaven ‘votarem’ i d’altres proclames per la independència. L'alcalde de Premià de Mar ha agraït el suport de tota la gent que l'ha acompanyat a Mataró i que dóna una imatge de "poble unit". 

Després de Buch, ha estat citada a declarar l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, també del PDeCAT i també rebuda per la majoria d’alcaldes de la comarca que estan a favor del referèndum. Igual que l’alcalde de Premià de Mar, Ponsa s’ha negat a declarar davant del fiscal en cap dels jutjats de la capital del Maresme.

De Mataró, s’han pogut veure aquest dimarts als jutjats el cap de CiU a l'Ajuntament, Joaquim Fernández, les regidores Dolores Guillén, Núria Calpe i Isabel Martínez, i el portaveu d’Esquerra-MES al consistori, Francesc Teixidó.