L'alcalde de Mataró presenta el nou cartipàs municipal

Presentat el nou cartipàs de l’Ajuntament de Mataró. Aquest migdia l’alcalde de la ciutat, David Bote, ha anunciat la reestructuració de l’executiu local després de la decisió de CiU de trencar el pacte de govern. Durant l’anunci públic de les noves funcions dels regidors dels sis regidors del PSC, Bote ha assegurat que mantindran la mateixa línia de govern, l’entesa i que buscaran el suport de tots els grups municipals per a temes de ciutat. L’alcalde també ha anunciat la voluntat de reestructurar les àrees de govern per passar de 5 a 4.

Durant la roda de premsa, Bote ha agraït als ex socis de govern la feina feta conjuntament. Tot i això, l’alcalde ha volgut remarcar un cop més que el grup municipal del PSC no ha trencat cap dels pactes signats entre les dues formacions.

Entre els reptes de futur d’aquest executiu fins a final del mandat, Bote ha destacat l’aprovació de les ordenances i pressupostos, el recurs de El Corte Inglés o el nou Pla de Mobilitat. Durant la roda de premsa, Bote també ha lamentat que referèndum hagi dividit els catalans i ha insistit que sí va condemnar l’ús de la violència diumenge passat, a diferència del que han argumentat des de Convergència i Unió per justificar el trencament del pacte.

Núria Moreno, primera tinent d'alcalde

El nou cartipàs deixa a Núria Moreno com a primera tinent d’alcalde i assumeix la regidoria d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura. Joan Vinzo, a més de les regidories que tenia fins ara, assumeix benestar social i habitatge. Juan Carlos Jerez segueix com a regidor de Serveis Centrals i adquireix també les regidories de seguretat i bon govern, on s’inclou també l’àrea de participació. Miquel Àngel Vadell manté la regidoria d’educació i suma Espais Públics, Equipaments Municipals i Sostenibilitat. Marisa Merchán, a més de ser la regidora de Polítiques de Gènere, també serà la regidora d’Esports. Bote ha reconegut que governar amb minoria serà complicat, però que accepten el repte que se’ls presenta.