L'alcalde Bote demana més efectius dels Mossos al conseller d'Interior

L’alcalde demana més efectius de Mossos d’Esquadra al conseller d’interior i proposa la revisió  del conveni entre Policia Local i Mossos. Una petició que es va fer efectiva la setmana passada en una trobada entre l’alcalde David Bote, el regidor de serveis centrals, seguretat i bon Govern Juan Carlos Jerez, el Conseller d’Interior Miquel Buch i el director general de la Policia de la Generalitat Andreu Martínez a la seu de la conselleria. Aqueysta és una reivindicació històrica de la ciutat que, segons David Bote, ha d’ajudar a millorar la percepció de seguretat que té la ciutadania i també ha de permetre redistribuir les tasques que a dia d’avui fa la Policia Local. Una petició, que el conseller d’interior, ha afirmat que no era possible fins que es creï un nou marc general que reguli tota la Policia de Catalunya. La previsió es que aquest pugui estar enllestit en el transcurs d’un any.

En aquesta reunió també es va demanar al conseller revisar el conveni de coordinació i col·laboració signat entre l’Ajuntament i el Departament d’Interior el 2002. Un conveni que defineix les competències a la ciutat de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. En aquest sentit la intenció del consistori és reorientar la Policia Local per convertir-la en una policia comunitària, de mediació i de trànsit, mentre que els Mossos d’Esquadra tinguin la competència total en l’àmbit de seguretat. Tot i així, aquesta és una modificació des del a conselleria no volen tirar endavant de forma aïllada amb la ciutat de Mataró, ja que podria crear precedent i per tant altres ciutats s’hi voldrien acollir, sinó que caldria que aquest canvi quedés recollit en aquesta modificació del marc general que planteja la conselleria.

Aquest conveni de coordinació i col·laboració policial entre Policia Local i Mossos es va signar el 2002, moment que es van desplegar els Mossos d’Esquadra.

Informa: A.Gual/S.Ruiz