L'alcalde aprova per decret el Codi de Conducta i Bon Govern del que es van desmarcar quatre partits

L’alcalde ha aprovat per decret el Codi de Conducta i Bon Govern de l’Ajuntament de Mataró. Una aprovació que es va retirar de l’ordre del dia del ple del mes d’abril perquè 4 grups de l’oposició es van desmarcar del document amb la seva absència a l’acte públic de presentació. CiU, ERC-MÉS, Volem Mataró i la CUP van eliminar el seu recolzament al codi assegurant “que no signarien un document amb els qui no compleixen les conductes que el Codi de Conducta estableix”. Una resposta que arribava després de les detencions de diversos membres dels CDR’s.

Això va ser a principis d’aquest mes d’abril i avui s’ha fet pública la llum verda al Codi de Conducta i Bon Govern. L'alcalde ha signat, com dèiem, el decret per implementar-lo i ha convidat els regidors a subscriure'l. En els propers dies, els regidors de la Corporació han de rebre una notificació en la que se’ls convida a subscriure el document i en la que s’hi especifica que disposaran del termini d’un mes per fer-ho.

Un  Codi de Conducta i Bon Govern que vol definir els valors ètics i principis de bon govern, i que pretén guiar i fomentar les bones pràctiques i bones conductes dels actors polítics i directius. El document s’ha elaborat amb aportacions dels grups municipals que s’han fet a la Comissió Municipal Informativa Especial de Bon Govern, Ètica i Transparència, presidida pel regidor de l’oposició Esteve Martínez.

Informa: C.Sánchez