L'Ajuntament vol multar amb 150.000 € a FCC per la barreja de residus de la Plaça de Cuba

L’Ajuntament proposa una sanció a Fomento de Construcciones y Contratas de 150.000 euros. Ho han explicat aquest matí el regidor de Medi ambient i Sostenibilitat, Miquel Àngel Vadell, i el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez. Una sanció provocada per la infracció administrativa greu derivada de la mala praxis que es va produir en la recollida de residus a la plaça de Cuba. Aquesta multa és el resultat de l’expedient informatiu obert a finals del mes de juny quan es va fer públic un vídeo en què es mostrava com un operari buidava el contingut dels contenidors de paper i cartró i rebuig en un mateix camió. Els 150.000 euros són la sanció màxima que es pot aplicar en aquest cas i que ve motivada principalment pel greuge a la imatge de l’Ajuntament i la ciutat.

A la roda de premsa també hi ha estat present el Cap de Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament, Joan Campmajó, encarregat d’elaborar l’expedient informatiu que ha derivat en l’expedient sancionador. Campmajó ha explicat que en cap cas es tracta d’un fet habitual, sinó que va ser un fet “acotat en el temps i l’espai” que es va produir des del 30 d’abril al 21 de juny a la Plaça de Cuba per un únic treballador. Durant aquest temps, es van duplicar els temps de descarrega de material tres cops a la setmana. Un fet que asseguren que han pogut comprovar amb el sistema de GPS que incorporen els camions. En les entrevistes fetes en l’expedient informatiu, el treballador ha  reconegut que va ser idea exclusivament seva per “estalviar temps i fer més feina”.

La sanció, però, encara no és ferma. Ara s’obrirà una segona fase d’aquest expedient administratiu en què l’empresa podrà realitzar les seves al·legacions i els veïns que tinguin més proves i ho creguin oportú podran també aportar-les.

El que resulti de la sanció final, des del govern asseguren que ho destinaran per realitzar campanyes per incentivar la recollida selectiva entre la població.

 

Informa: S.Ruiz/ A.Andrés